You are here:  / Fremtiden

Hvad bringer fremtiden?

#YamahaMusic

Jeg forventer efterhånden ikke, at lydene kan blive meget bedre (men sådan har jeg nu også haft det både ved Tyros 4 & 5 og nu med Genos).

Måske skulle Yamaha i stedet for kigge på at lade det være helt op til forbrugeren at placere hvilken funktion man ønsker på de forskellige knapper:
De har jo allerede lavet en lille smule af den slags på Genos med nogle få programmérbare knapper, så hvorfor ikke gå hele vejen og lade os bestemme hvor de enkelte knapper skal være?

Så ville der virkeligt være tale om en nyskabelse der vil forbrugerne det bedste !
Jeg forestiller mig 2 rækker af programmérbare knapper, som Yamaha har forudbestemt funktionerne på (for nemhedens skyld), og som vi selv kan bytte om på eller kopiere så vi f.eks. kan have bankerne i begge sider og IKKE MINDST muligheden for at få MultiPad TILBAGE i venstre side eller hvor vi nu har brug for dem efter eget ønske – måske i begge sider…

 

 Så kan den enkelte bruger f.eks. designe den sådan:

 

Alle knapperne skal have valgfri farver og funktioner, og også meget gerne mulighed for at vi selv kan designe de symboler der skal være i knapperne.
Dette system med selv at designe indhold og lys findes allerede – klik på dette link og se filmen helt nederst på siden i venstre side
Måske kender du allerede enheden jeg skriver om, ellers kan du se et billede af den her:

En anden mulighed kunne se sådan ud (hvis Yamaha vil spare på knapperne), men så er idéen om at vi selv har 100% kontrol med hvor vi ønsker knapperne væk igen:

Her med et nærbillede af venstre side:

Så er MultiPad tilbage i venstre side igen, og nu har vi fået en break funktion som kan startes uafhængig af hvilken Main Variation man bruger.
Der er også kommet en ny knap til den nye funktion, der 0-stiller stylen til takt 1.

Så skal der være et display til BÅDE faderne og til drejeknapperne. Hvis det er smartere så må de for min skyld gerne sidde oven over hinanden, når der bare er et display til hver gruppe.

ALLE knapperne UANSET hvilken funktion vi tildeler den, skal kunne fjernstyres med en alm. fodpedal, og der må gerne komme mulighed for endnu flere alm. fodkontakter på den næste model.
Fodpedalerne skal stadig kunne programmeres via Direct Access som vi kender det i dag.
Alle funktionerne på de forskellige knapper skal naturligvis også kunne gemmes, og også gerne i bankerne, hvor man bare vælger en af sine favoritindstillinger, således at man kan tage dem med over til andre der også har en Genos II og så virker det hele som på ens eget Genos.

Det ville være dejligt hvis vi kunne få den gode gamle vippeskærm igen med de velkendte trykknapper omkring, så blinde og svagtseende også har mulighed for at bruge dem.
Derfor må skærmen naturligvis gerne forblive trykfølsom, men det går også fint uden at den bliver det.
Også gerne med mulighed for at man kan vælge det gamle design eller det nye.

Dem der spiller med Midifiler savner den funktion at man kan klikke på den sang man gerne vil spille næste gang UDEN at den nødvendigvis starter med det samme, men går i en NEXT-funktion som på Tyros.
Eller hvorfor ikke gøre det muligt at man kan bruge BEGGE afspillere til Midifiler? Så var det problem løst…

Harddisk på mindst 500gb må gerne komme tilbage og meget gerne 2TB. De koster jo ikke ret meget i dag.

Karaoke. Mange ønsker også at Genos (og Tyros) kan komme til at afspille de “rigtige” Karaoke filer, som enten består af en MP3 fil + en CDG fil (som viser teksten på fjernsyn eller pc skærme) ELLER en MP4 fil.
Så er der mulighed for at køre et rigtigt karaoke show fra Tyros/Genos også, uden at skulle have en ekstra pc med (den er jo indbygget i klaveret), den skal bare kunne vise disse filer også.

Noder skal kunne vises på en ekstra skærm i PDF & JGP format, og gerne 2 af gangen og mulighed for at tilpasse skærmen.
Mange kan ikke spille uden brug af noder, og hvorfor skal man købe en masse ekstraudstyr for at kunne vise disse på en ekstra skærm, når det kan indbygges i klaveret?

FASTMONTERET stik til mindst 2 forskellige skærmstik (som på Tyros 4, men gerne af nyere dato). Hvorfor skal man have en ekstra box hængende til det formål?

FASTMONTERET GRATIS ramkort til Yamaha’s ekstra lydpakker. Hvorfor kun fremstille et 1 GB ramkort når I sælger 5-6 GB lyde?

Der skal også være mulighed for kun at spille 2 ud af 4 takter i alle stylevariationerne.

Recommenderen skal tilbage !

Og hvorfor laver Yamaha ikke samme mulighed som Korg med at den kan lave en Midifil om til en Stylefil?

SOFTWARE: En MEGET lettere måde at redigere style og midifiler på. Prøv at se hvad konkurrenterne har lavet i over 10 år.
Vi er mange der har valgt Yamaha p.g.a. lydene med desværre ikke p.g.a. brugervenligheden…

Hvorfor bruger Yamaha ikke Midi Thru?
Eller sætter nogle flere Midi ind- & udgange på.

Hvorfor må man ikke kunne kopiere (gemme) sine egne microfonindstillinger eller gemme (og dermed DELE) Midi-opsætningen af f.eks. et bas fodspil eller en Digitar?
Det er jo komplet idiotisk at alle skal sidde og lave den slags opsætninger selv, når man bare kunne dele en enkelt fil ud til alle…

Yamaha må også meget gerne levere en meget tydelig og letforståelig oversigt til hvilke midikoder man skal sende ind i klaveret for at få det til at udføre forskellige funktioner (som f.eks. bankskift, mappeskift, fjernstyring af MultiPad og talrige andre funktioner…