You are here:  / Style / Style – Kopier filer ind på Tyros 5

KOPIER STYLE-FILER IND PÅ TYROS 5 FRA USB-STIK

Inden du begynder at kopiere dine style-filer ind på din harddisk på T5, så jeg lige anbefale at du læser dette.
Hvis du vælger at følge mit råd, så skal du IKKE kopiere ind på din T5 harddisk som beskrevet under billedet, men i stedet blot oprette de omtalte mapper på dit USB-stik.

Jeg vil gå ud fra at du allerede ved lidt om at kopiere filer på din pc.
Når du har downloadet en eller flere nye style-filer, så kopierer du dem over på et USB-stik.
Hvis USB-stikket ikke er tomt, så opretter du en mappe til filerne og kopierer dem der ind – så er de lettere at holde styr på.
Der må MAX være 500 filer i hver mappe (bibliotek), ellers kan Tyros slet ikke se at der nogen filer i mappen.
Jeg tror ikke, at dit USB-stik kan tage skade af at blive taget ud fra din pc uden at du bruger SIKKER FJERNELSE AF HARDWARE, men personligt bruger jeg nu denne metode hver gang. Kender du ikke til dette, så kan du evt. lukke din pc ned INDEN du fjerner USB’en fra pc’en.
Det samme gælder når du vil fjerne stikket fra din Tyros – hellere slukke den en gang for meget når du har kopieret filerne ind, end at ødelægge dit USB-stik.

 

Skærm

Hvis du lige har tændt din Tyros, så ser skærmen ud som på billedet. Ellers kan du altid bare trykke på EXIT-knappen på skærmen indtil du er på standartskærmen (nogle gange skal du trykke flere gange på EXIT.
Nu trykker du på D for at vælge en style. (Der står
Cool8Beat på vores skærmbillede ud for D på en Tyros 5 – der står sikkert noget andet på din).
ØVERST I DIT DISPLAY er der nu kommet nogle små faneblade frem som f.eks. PRESETUSERHD1USB1, og nu bruger du de knapper der hedder TAB (øverst til højre på den sorte ramme) til at skifte til fanebladet USB1.
VIGTIGT: Se efter hvad der står med gult i bunden af din skærm i højre side: Enten står der MENU 1 eller MENU 2. Hvis der IKKE står MENU 2, så tryk en gang på 8 PIL NED, så skifter du til MENU 2.
Tryk nu på 3 PIL NED (Copy = Kopier) og vælg nu med tasterne A-J hvilke filer eller hvilke mapper som du ønsker at kopiere. Hvis du kommer til at trykke på en forkert mappe eller fil, så trykker du bare på bogstavet ud for filen/mappen en gang til, så forsvinder din markering. Hvis du skal have kopieret alt det der ligger på dit USB-stik ind på din T5, så kan du bare klikke på 6 PIL NED (ALL = Alle).
Tryk 7 PIL NED (OK). Nu har du alle de markerede filer “i hånden”.

Så skifter du tilbage til harddisken i din Tyros ved at trykke på TAB tasterne i øverste højre hjørne indtil du står på fanebladet HD1.
Hvis din Tyros 5 er helt ny, vil din skærm se sådan ud:
TomRegistBank

 

Billedet er desværre lidt misvisende, for der var ikke et usb stik i da jeg tog billedet, og det er Fanebladet USER der er “markeret”.
Der vil dog stå STYLE både øverst & nederst på din skærm og ikke som her: Regist.

 

 

For at gøre det hele mere overskueligt, så anbefaler jeg at du opretter forskellige mapper på T5.
Du opretter den første mappe ved at taste 7 PIL NED (FOLDER = Mappe). HVIS DU IKKE KAN SE “FOLDER” UD FOR 7, SÅ KLIK EN GANG PÅ 8 PIL NED for at skifte til MENU 2.
T5 foreslår selv at du kalder mappen NED FOLDER, men tryk på 8 PIL NED (DELETE = Slet) og hold den nede eller tryk flere gange til der ikke står noget, og skriv herefter f.eks. STYLE og afslut med 8 PIL OP (OK)
Måske havde du nogle mapper i forvejen (det kan være at du har købt et brugt Tyros eller at du allerede var begyndt at lægge filer ind i en blandet landhandel).
Hvis der var andre mapper eller filer, kan du nu med hjulet dreje dig hen på den mappe du lige har oprettet.
Tryk nu på ENTER (lige ved siden af hjulet).
Nu vil du kunne se i bunden af din skærm med gule bogstaver, at du er i den mappe du lige har oprettet.
Opret en ny mappe som f.eks. hedder NYT (start igen under billedet, hvis du ikke kan huske hvad du gjorde)
Gå ind i den nye mappe og klik nu på 4 PIL NED (PASTE = Sæt ind).
Nu bliver alle dine filer kopieret ind på T5 harddisken.


 

Hvordan finder du så filerne igen når du skal til at spille dem?
Tryk på EXIT (evt. flere gange) til du står på din startskærm (dem der kommer frem når du tænder T5)
Tryk nu på D og vælg nu det medie du har gemt dine style på (HD1 eller USB1) og klik på den fil du ønsker at spille.
Hvis du har fået mange filer af en anden person, så kan der jo godt være nogen som du ikke syntes om.
Når du har hørt den enkelte fil og hvis du ikke kan bruge den, så tryk på 8 PIL NED (hvis du stadig står på den oversigt hvor du kan se alle filerne) ELLER på D for at komme ind til alle filerne igen og så kan du slette den. Husk at hvis du ikke kan se de knapper jeg taler om, så skal du skifte bundlinien i menuen med 8 PIL NED

Når du så kommer til en sang som du gerne vil beholde, så går du ind til filoversigten igen, klikker på 3 PIL NED (COPY = Kopier) og på 8 PIL OP.
Nu kan du så oprette så mange mapper (biblioteker) til dine filer, som du ønsker. Det gør det meget lettere at finde frem til sangene på et senere tidspunkt.
Opret f.eks. disse mapper: Dinner, Disco, 50-60, 70-80, 90-00, Sjæler, Pop, Party, Rock m.m. og nu går du så ind i den mappe hvor du vil gemme den sang du lige er blevet glad for. Tryk på 6 PIL NED for at sætte filen ind i mappen, og derefter på 8 PIL OP for at komme tilbage til din oversigt, hvor du igen vælger mappen NYE. Og sådan bliver du ved indtil mappen er tom, og alle dine nye filer enten er slettet fordi de var dårlige eller ubrugelige (det er ikke alle filer der er lige gode), eller også fordi du er blevet glad for dem og har kopieret dem over i en af dine nye mapper.