You are here:  / Undervisning + Møder

Vi vil gerne mødes rundt  omkring i Danmark, hvor vi får mulighed for at vise/undervise/hjælpe hinanden med forskellige tips & tricks m.m.

Undervisning-demo

NÆSTE DEMONSTRATION / UNDERVISNING:

Møde med undervisning er planlagt til søndag d. 7/4-2023 i Århus kl. 13-18
Møde med undervisning er planlagt til søndag d. 14/4-2023 i Ringkøbing kl. 13-18
TILMELDING KAN SKE PÅ TLF. 52 43 80 18 alle dage mellem kl. 15-24

Der er pt. ikke planlagt andre møder i Danmark.

Oplysning om næste møde skrives her senest nogle dage inden mødet…

HVIS DU HAR ET STED I DANMARK HVOR VI KAN LAVE EN DEMONSTRATION (et opvarmet lokale med plads til mindst 10 personer og 2 keyboard og hvor der må spilles musik), så må du meget kontakte Michael på 52 43 80 18 alle dage mellem kl. 15-23

Har du lyst til at deltage, eller har du brug for personlig undervisning, eller har du brug for hjælp til at lægge Yamaha’s lydpakker ind på Genos, Tyros 5 samt på PSR-SX 700 & 900 og på PSR-S770 & S775 & S970 & S975 som Yamaha har fremstillet, eller ønsker du at få Nodeprogrammet demonstreret og installeret, så RING til mig på 52 43 80 18 mellem kl. 14-23 alle ugens dage (eller send en sms hele døgnet). Mit besøg koster kun kr. 400 for den første time og 300 for de efterfølgende timer + kørsel til/fra Djursland.


I forbindelse med Lydpakkerne fra Yamaha:
Løse ramkort kan købes hos Thomann.de (søg efter: Tyros ram)
På Genos & PSR er der INDBYGGET ramkort.
Når jeg en sjælden gang er på Sjælland er prisen kun kr. 2.000,- for at få lagt alle de lydpakker ind (uanset hvor på Sjælland), som du  har plads til (ELLERS KOSTER DET. KR. 3.000,- DA JEG KOMMER FRA Djursland). Og når jeg forlader dig, kan du selv ændre på pakkerne (tilføje / fjerne pakker) med få museklik på din egen pc.
Med i de 2.000,- er også evt. alm. undervisning i et par timer.

 

 


Du kan også få Nodeprogrammet demonstreret.

 

 

 

 

 Vi er helt nede på jorden, og vi forklarer alt så alle kan forstå det.
Og som sædvanligt svarer Michael på spørgsmål og underviser i betjeningen af Tyros / Genos / PSR-S / PSR-SX samt i brugen af Nodeprogrammet


Vi arbejder også på at der kommer et møde i andre byer i løbet af året.
Råder du over et lokale hvor vi kan være mindst 5 personer eller flere et eller andet sted i Danmark, så send mig en sms, så kontakter jeg dig. Jeg kommer også gerne ud og laver solo undervisning / demonstration.


På mødet viser jeg 
bl.a. et Nodeprogram som automatisk skifter dine Registre
rings banker (REG MEM) via en pc. 

 Det  er det flotteste NODEPROGRAM  jeg længe har set. Programmet koster kr. 1.000,- inc. hjælp til at installere det.
Dette program er fremstillet i Microsoft Access, men det kan bruges UDEN at du selv har købt Access
!
Klik på foto for at se det større eller KLIK HER for at læse mere om det og download en Demoversion)


Du kan opbygge alle de playlister du har lyst til og du kan inddele i alle de kategorier du har lyst til. Klik med musen på sangen og din Tyros / PSR / Genos er klar i den rigtige bank og med den rigtige knap aktiveret øjeblikkeligt. INGEN programmering skal laves i keyboardet !

Ovenstående er noget af det vi kigger på til demonstrationen, men alle kan naturligvis stille spørgsmål om alt, og du kan læse længere nede på siden hvad jeg bl.a. også kan vise. Læs længere ned på siden hvad jeg bl.a. også kan vise.
Ønsker du at deltage, er du velkommen til at kontakte Tyros Michael på tlf. 52 43 80 18 alle ugens dage mellem kl. 14-23.
 Prisen for at deltage afhænger af hvor i landet det skal afholdes. Pengene går bl.a. til transport fra og til Djursland, vand/mad/rengøring/leje af lokaler m.m.

Vi ønsker også at gøre dette fremover andre steder i landet. For at gøre dette så billigt som overhoved muligt for alle, er det derfor i alles interesse at vi alle gør hvad vi kan for at prøve om vi kan få adgang til et gratis/billigt lokale som f.eks. i forsamlings- & klubhuse/skole- & spejderlokaler/værksteder m.m. eller evt. hvis en af Jer har så meget plads i hjemmet til at vi kan mødes flere på en gang. Vi behøver jo ikke nødvendigvis at medbringe vores “klaver” alle sammen…
Har du adgang til et lokale / festsal / stor opvarmet garage / spejderhytte / fællessal på et plejehjem m.m., så giv gerne Michael besked om dette på 52 43 80 18 alle ugens dage mellem kl. 14-23. 

Hvis du tilmelder dig til et sådant arrangement, vil du i nogle tilfælde blive bedt om at indbetale et mindre beløb ved tilmelding, så vi er sikker på at  lokalernes omkostninger bliver dækket. Dette beløb bliver ikke betalt tilbage, hvis du ikke møder op, da de evt. penge er blevet brugt til at betale for lokaleomkostninger/rengøring m.m.. Men vi håber naturligvis på, at nogen kan skaffe et gratis lokale eller har plads til at vi kan mødes i et privat hjem. Vedkommende som lægger lokaler til, kan jo bare sige, at der er plads til f.eks. max 5 personer – så er det først til mølle…


1507 KimPRIVAT HJEMMEUNDERVISNING
I Danmark er det også muligt at blive undervist i dit hjem og hjælpe/vise dig hvordan du gør forskellige ting, hvis du ønsker dette. Dette er dog ikke gratis. Hvis du ønsker “hjemmeundervisning” i brug af din Tyros, så hjælper “Tyros Michael gerne. Han kører ud fra Thisted området og tager 800,- for 3 timer eller 1200,- for 8 timer eller 2000 for en hel weeend, hvor han medbringer en luftmadras og får mad og drikkevarer stillet til rådighed. Det er inc. kørsel i en radius af max 20 km fra Thisted. Han kører også til Sjælland m.m. hvis bro og/eller færger bliver betalt begge veje. Michael kører gerne længere end 20 km fra hjemmet, men forlanger ekstra til kørsel i givet fald.  Inden han kører ud til dig, har I talt om hvilke problemer du gerne vil have vist/løst. Så er du sikker på at han kan hjælpe dig. Han kan i de fleste tilfælde komme når det passer dig. Han underviser dig i alt lige fra den første gang du tænder for dit keyboard, og hvad du bør gøre INDEN du begynder at gemme filer/banker m.m. og til de mere prof. indstillinger. Ingen spørgsmål er dumme – der findes kun dumme svar. Michael har undervist flere fra gruppen både privat og i forsamlinger – og han har også stor erfaring i at undervise blinde personer.
Billedet er fra en privat undervisning, hvor personen der skulle undervises havde inviteret en anden Tyros spiller med. Og det 3. keyboard tilhører “Tyros Michael” gerne medbringer sin egen Tyros 5-76 og nu også et Genos.
Michael træffes på tlf. 52 43 80 18 alle dage mellem kl. 15 & 23.HER ER FORSLAG TIL HVAD VI KAN KIGGE PÅ I DET NÆSTE MØDE

Alle dine spørgsmål ! (hvis ikke den ene ved det, så gør en anden det forhåbentligt)

Du må også meget komme og vise noget du syntes er smart og du er naturligvis også velkommen til at spille for os andre – helt afhængig af tiden. Husk at medbringe dine style på en usb hvis du vil spille noget for os andre. Alternativt kan du også bare tage din harddisk ud af din T5. Når du så sætter den i min, så er det ligesom at sidde ved din egen (bortset fra det som du evt. har gemt i USER biblioteket, som jo ligger i din Tyros). Du skal blot fjerne 3 skruer i bunden næsten helt ude i højre side. Så kan du trække en lille skuffe ud foran. Nu fjerner du bare det lille usb stik som forbinder din harddisk med din Tyros 5 og tager hele skuffen med. Du må naturligvis også godt løsne endnu flere skruer og kun medbringe den lille harddisk. BEMÆRK du kan også tage din hd fra en mindre Tyros og sætte den i min Tyros 5, og det gør ingen forskel om du har en T5 med 61 eller med 76 tangenter. Dine BANKER kan IKKE indlæses fra et produkt der er nyere end Tyros 5.

Bruger du selv noget software til enten pc / mac / iPad (f.eks. nogle af de programmer som gør at du kan finde en sang på iPad i Yamaha’s gratis app og bare klikke på en knap, så er din Tyros klar til at spille sangen med alle de rigtige indstillinger), må du også meget gerne vise dette frem. Jeg har en iPad og har testet det – det er let, men giver jo ikke nogle nye style. Det er blot forslag til hvad du kan spille med de eksisterende style.

 

Jeg kan bl.a. vise følgende:

Spille et SOLO instrument I venstre hånd UDEN at ændre akkorden i den style der spiller selv om du bruger de samme tangenter!
(Klik her og se her hvad jeg mener)

Hvordan du lægger Wav filer på MULTI PAD (Kun Tyros 5, Genos, samt PSR.S950, 970 & 975) samt hvordan du kan lave en simpel style om til noget som folk kender med brug af små klip fra den rigtige sang. Dette kan også afspilles på mindre Tyros, men kun i mp3/wav afspilleren.
(Klik her og se hvad jeg mener). Du kan se det både i starten af klippet, hvor MULTI PAD lyser ORANGE mens Tyros afspiller en wav fil i baggrunden. Det sker igen ca. 3:10 og igen ca. 4:05 og når sangen er færdig, får du lige et kort lydklip af hvor de synger UDEN MUSIK samt lidt af introen fra pladen, hvor jeg spiller med.

Oprette style og/eller ændre i eksisterende style (enten manuelt eller ved at kopiere fra andre style).

Tilpas “klaveret”, så du altid kan spille med på en sang i f.eks. C-dur UANSET hvilken toneart den ligger i som Midifil.

Fodpedal: Mange knapper kan aktiveres/kontrolleres med din klaver-pedal.

Bladre i tekst med fodpedal og/eller bladre i REGISTRATION MEMORY (sidstnævnte er ikke noget som umiddelbart er muligt)

Brug af Registration Bank + gemme din Reg Mem – også så du kan bruge den på et fremmed keyboard (dette er ikke muligt, hvis har oprettet dine banker på din HD og efterfølgende kopieret det hele ud på et usb stik, men jeg kan vise dig hvordan det laves om. Jeg kan også gøre det for dig på stedet – det tager kun 1 minut !).

Sammensæt din egen MultiPad med lyde fra andre MultiPad.

Bruge Tyros eget standart vindue til OGSÅ at komme med oplysninger du lige står og skal bruge til det enkelte nummer (som f.eks. et par akkorder du ikke bruger så ofte, eller en start-tone m.m.). Dette er især velegnet til folk som spiller uden brug af noder, og som nogle gange lige mangler et sted at have nogle få oplysninger sammen med sangen.

Ændre f.eks. basgangen i en eksisterende style, så en style automatisk kan spille basgangen fra f.eks “It’s hard to be a Nissemand”

Få din Tyros til at huske alle dine Midi-indstillinger efter sluk (til f.eks. et Basspil eller en Digitar).

Kurt er ofte med og han vil gerne demonstrere en smart Midi-guitar (10x15cm) – lyder FANTASTISK ! (den hedder en Digitar). Spænd den fast rundt om maven og lav akkorderne i ventre hånd på keyboardet og spil guitar som ALTID STEMMER med din højre hånd – både fingerspil (en streng af gangen) og helt alm. akustisk / elektrisk guitarspil.

Demonstration af program til at ændre REG MEM fra HD til USB, så du altid kan tage alle dine indstillinger med dig og bruge dem på et andet Tyros.

Ændre lydstyrken på bestemte instrumenter i en style i en bestemt MAIN-Variation UDEN at det påvirker de andre instrumenter. (Nogle style skifter instrumenter på samme fader, og hvis du skruer op for f.eks. klaverlyden, så er den også høj når den samme kanal bliver brugt til f.eks. en sax senere, og det kan måske ødelægge oplevelsen).

Alternativ afslutning på style. Spil din egen intro til en style, eller indspil den selv og afspil den i MULTI PAD (Tyros 5) eller i din mp3/wav player på andre.

Autostart af MULTI PAD.

Wav-filer afspilles på MultiPad (Kun muligt på Tyros, Genos, PSR-S975 og de nye (2019) PSR-SX900.

DIRECT ACCES knappen’s mange mulighede.

Ecco på klaver, eller autospil mange slag i olietønder.

Få Tyros 5 til at anbefale en af de indbyggede style, hvis du får en opfordring på en sang som du ikke lige ved hvilken style du skal bruge til. Især velegnet til nye brugere, da Tyros 5 jo indeholder temmelig mange forskellige style at holde styr på.
Tyros 5, samt PSR-SX975 er de ENESTE der har denne funktion. Den er IKKE med på Genos eller PSR-SX serien.

Tænk ”ud af boxen”: Brug en style til mere end en sang

Ekstra lydpakker fra Yamaha, lydpakker fra Allan i gruppen (som laver Wersi lyde – jeg har dem så I kan høre dem), samt andre gratis lydpakker, hvor I finder dem, samt hvordan I lægger dem i Jeres Tyros / Genos / PSR

Alternativ break.

Alternativ afslutning.

Samtidigt er det også lærerigt at tale med andre med de samme interesser for musik. Nogle er prof., andre spiller kun i hjemmet, nogle har måske lige købt en Tyros / Genos eller PSR og er derfor “helt grønne”, men der er plads til ALLE.

Vi kender generelt ikke hinanden, så du skal ikke være bange for at komme selv om du er “ny” og dermed aldrig har været med til et møde tidligere. Nogle af os kender selvfølgelig også hinanden fra tidligere møder, men der er INGEN der ser ned på en “Ny” !
Jeg prøver at forklare tingene så alle kan forstå det – dette gælder også blinde personer (som der faktisk er en del af i Facebookgruppen også).

Og du er naturligvis mere end velkommen til at spørge alt det du har lyst til, og du må gerne medbringe dit eget “klaver”.
Der er en Tyros 5-76 på stedet. Du må gerne medbringe højttalere hvis du tager din egen Tyros med. Men standarthøjtalerne er nok. Det gælder ikke om at kunne spille højest, men om at demonstrere nogle ting, måske spille lidt for hinanden m.m.
Hvis du ikke medbringer egne højttalere, så bedes du tage et kabel med med store jack-stik i begge ender, så vi kan forbinde vores keyboard. Jeg har dog et ekstra kabel med hvis du ikke har et, og vi kan jo alligevel ikke spille alle sammen på en gang !

Medbring gerne en bærbar pc, da der også er mulighed for at få demonstreret smarte programmer på din egen pc, samt evt. usb stik.


Læs mere i facebookgruppen