You are here:  / Programmer / Filkopiering på pc

 

De fleste kender til STIFINDER til at kopiere filer frem og tilbage på din pc mellem forskellige mapper internt og til f.eks. USB-stik.

Her er et link til VERDENS BEDSTE GRATIS STIFINDER – TotalCommander. Den er også god til at pakke filer med og til at pakke filer ud med.

Du får med dette program 2 stifindere i det samme vindue, hvilket gør det nemt og overskueligt hvor du kopierer til/fra og pakker sammen/pakker ud til/fra.

Og lad mig starte med at beklage: De billeder der ligger her under er fra en lidt ældre version. Jeg skal nok få dem opdateret, men genveje m.m. er de samme, det er kun i opsætningen af programmet, der i dag ser anderledes ud…

ADVARSEL: Hvis du ikke kender til at kopiere filer, så pas godt på med hvad du laver. Hvis du flytter og/eller sletter de forkerte filer, så virker din pc i værdste fald ikke længere. Men ellers:

Du får 2 åbne vinduer i et, så det er let at se hvor du kopiere fra og hvor du kopierer til, samt hvilke filer du kopiere/flytter/sletter:
TC

Programmet kan bl.a. pakke en masse filer sammen til en fil – eller pakke dem ud (godt hvis f.eks. skal sende filer med mail, for at få dem til at fylde mindre)

Her er nogle tips til genveje:
MARKER ALLE FILER i det bibliotek hvor du står = PLUS-tasten (den store YDERST TIL HØJRE på dit tastatur) efterfulgt af et tryk på ENTER (altså IKKE samtidig)
FJERN MARKERING PÅ ALLE MARKEREDE FILER = MINUS-tasten efterfulgt af et tryk på ENTER
Højre museklik markere eller fjerner markering af enkelte filer og/eller mapper
*-tasten på det nummereriske tastatur bytter om på VALGTE og IKKE VALGTE FILER
Og ellers kan du jo se i bundlinien at f.eks. F5 = Kopier (om du klikker på knappen med musen eller trykker på F5 gør ingen forskel).
F8 eller knappen DELETE = Delete (slet filer)
Knappen INSERT markerer/fjerner markeringen på filer
VERDENS LETTESTE SØG: FIND ALT i den mappe du står i og alle undermapper: ALT + F7. Og du skal ikke bruge * nogle steder. Hvis du skal søge efter ABBA, er det f.eks nok at skrive BB. Så kommer ALT hvad der har BB i filnavnene – uanset hvor i filnavnet det står (se nedenstående eks).
OG NU KOMMER DET RIGTIG FEDE: Når du har søgt (og fundet nogle filer) så står der i bunden af skærmen KOPIER TIL LISTBOX. Klik på den. Nu har du alle de filer der opfylder dine søgekriterier i det ene vindue UANSET HVILKEN MAPPE DE LIGGER I, og nu kan du bare kopiere den alle sammen ud til en anden mappe (Du fjerner IKKE filerne fra de originale mapper på denne måde) SE EKS:

TClist M

Flere tips:
SAMMENLIGT de 2 bib: SHIFT + F2
UDPAK EN ENKELT FIL: Dobbeltklik på filen – Herefter kan du bare kopiere filerne ud. Husk: vælg alle = +ENTER (dette vælger IKKE mapper – kun filer)
UDPAK ALLE PAKKEDE FILER: ALT + F9
CTRL+B Åbner ALLE biblioteker

Hvis du virkelig ved hvad du laver vedr. filkopiering, så starter du med at gøre dette (KUN FOR FOLK MED STYR PÅ SKJULTE FILER) !
OPSÆTNING/INDSTILLINGER/LAYOUT: Sæt X i ALLE
VISNING: Sæt X i VIS SKJULTE/SYSTEM-FILER (KUN FOR EKSPERTER)
SPROG: Vælg Dansk
EVT: OPERATION: I højre side kan evt. sættes X i F8/DEL SLET TIL PAPIRKURV (SHIFT F8/DEL=SLET DIREKTE)
OPSÆTNING/GEM INDSTILLINGER
ScreenShot058

 

ScreenShot059 ScreenShot060ScreenShot061

Husk at klikke på OK